Kroonkoekjes
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Stort de bloem op het aanrecht samen met de poedersuiker
2. Rasp de schil van 1 limoen en doe deze bij de bloem
3. Verdeel de boter in kleine stukjes en voeg deze bij de bloem
4. Voeg de eidooier toe en kneed alles tot een soepel deeg
5. Plet het deeg een beetje en verpak hem in plasticfolie
6. Laat het deeg 45 minuten rusten in de koelkast
7. Verwarm de oven voor op 180 º
8. Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot 3 mm dik
9. Steek er vervolgens ringen van 6 cm doorsnede uit
10. Herhaal dit tot je ongeveer 20 cirkels hebt
Snij in 10 cirkels kroontjes uit, een voorbeeld kun je hier terugvinden
11. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de 10 cirkels op
12. Leg op elk stukje deeg een cirkel met uitsnede er boven op
13. Klop het volledige ei los en bestrijk elk 'koekje' ermee
14. Doe een in iedere kroon jam
15. Bak vervolgens de koekjes in de oven in ongeveer 15-18 minuten goudbruin
16. Laat goed afkoelen op een rooster



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: wessalicious

Door: