Lavendel limoncello truffels
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

    Voor de vulling:

  • Voor de buitenkant:

Bereidingswijze

1. Doe de slagroom met de lavendelknopjes in een steelpan en breng het tegen de kook aan. 2. Zet het vuur uit en laat de lavendel een half uur trekken.
3. Zeef daarna de lavendelknopjes eruit en doe de slagroom in een hittebestendige kom.
4. Plaats de kom bovenop een pan met warm water.
5. Voeg er 100 gram gehakte chocolade aan toe en verwarm op een laag tot gemiddeld vuur tot het gesmolten is.
6. Neem de kom van het vuur en meng er de boter, limoncello en het zout door en klop het tot het eruit ziet als lemon curd.
7. Doe het mengsel in een luchtdicht bakje en laat het een paar uurtjes of een nacht koelen in de koelkast.
8. Neem het bakje uit de koelkast en schep kleine lepels van het mengsel ter grootte van een theelepel en rol er een balletje van.
9. Leg de balletjes op een schaal met bakpapier en leg het een uur in de vriezer of iets langer in de koelkast.
10. Smelt nu 200 gram chocolade de magnetron-methode. Een halve minuut op 400 watt, even doorroeren en steeds opnieuw 10-15 sec. In de magnetron zetten totdat het volledig gesmolten is.
11. Doop nu met een vork de truffels in de gesmolten chocolade, laat even uitdruipen en leg het op een vel bakpapier.
12. Versier met de lavendelknopjes en laat de chocolade verder afkoelen totdat het hard is geworden.
13. Laat de chocolade nu afkoelen totdat het hard is geworden.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Cookie Cottage

Door: