1. Klop de boter en de poedersuiker met de mixer tot een luchtige creme. Klop de marmelade erdoor en bewaar de botercreme afgedekt in de koelkast.
2. Klop het ei los met het sinaasappelsap, de vanillesuiker en het zout. Voeg de kwark toe en zeef het bakmeel erboven. Roer hiervan een glad beslag en bewaar het afgedekt in de koelkast.
3. Doe het vers fruit in een (drievaks)- schaal en bewaar het fruit ook afgedekt in de koelkast.
4. Smelt steeds een klontje boter op de pannenkoekenplaat (of in een pannetje), schenk er een beetje beslag in en bak het pannenkoekje aan beide kanten mooi bruin en net gaar.
5. Bestrijk 2 of 3 pannenkoekjes met de sinaasappelcreme en stapel ze op het bord. Verdeel het vers fruit over de cremelaag van het bovenste pannenkoekje en steek er een takje rozemarijn als prikker in.
Beoordeel het recept:
Bron: c1000
Door: ReceptenVandaag