Chocolate fudge
(2.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Maal de nootjes fijn met een stamper of keukenmachine. Zorg dat je ze niet te fijn maakt, maar dat je kleine brokjes overhoud.
2. Maak het blikje gecondenseerde melk open en leeg het in het steelpannetje. Voeg de chocolade bij de melk en voeg de 2 lepels boter toe. Verwarm dit langzaam al roerend op het fornuis. voordat je het weet is de chocolade en boter gesmolten.
3. Roer de stukjes noot door het chocolade mengsel heen, maar bewaar een beetje voor stap 4. Giet het mengsel over in een bakblik of siliconenvorm. Zorg dat de vorm niet te groot is, anders wordt de plak te dun.
5. Strooi de overige stukjes noot er overheen.
6. Laat het een tijdje afkoelen. Nu zet je het geheel een nachtje in de koelkast of een paar uurtjes in de vriezer (voor de ongeduldigen)
7. Na een paar uur, of een nachtje stort je de plak fudge uit de vorm en snij je er met een groot keukenmes vierkantjes van. Werk snel, want fudge wordt op kamertemperatuur plakkerig! Bewaar de fudge in een plastic bakje in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Chocolade shop

Door: