chocolade-gembermousse
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade in de magnetron of in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain-marie).
2. Klop de eidooier samen met de helft van de gembersiroop ook au bain-marie in 3 min luchtig en schuimig. Meng er van het vuur de gesmolten chocolade door. Meng de rest van de gembersiroop met de crème fraîche.
3. Schep de crème fraîche luchtig door de chocolade zodat je een gedraaid effect krijgt.
4. Verdeel de mousse over de 2 glazen en strooi de fijngehakte gember erover. Dien direct op of bewaar tot gebruik in de koelkast (de mousse wordt hier wel stijver door).



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Elle

Door: