Appelclafoutis met advocaatsaus
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


  • Voor de saus:

Bereidingswijze

1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
2. Smelt de boter en bak hierin de appelpartjes lichtbruin.
3. Voeg calvados, suiker, rozijnen en kaneel toe.
4. Laat het appel-rozijnen-mengsel afkoelen.
5. Verwarm de oven voor op 180°C.
6. Vet een ovenschaal (20 x 20 cm) of een springvorm Ø 22 cm in.
7. Zeef de bloem.
8. Voeg zout, vanillesuiker, poedersuiker en eieren toe.
9. Klop dit tot een dik beslag.
10. Schep de appelpartjes en rozijnen uit de pan en leg ze in de ovenschaal.
11. Vul het appelvocht aan met melk tot 2 dl.
12. Roer het door bet beslag en schenk dit in de vorm.
13. Bak de clafoutis in het midden van de oven in 25 à 30 minuten goudbruin.
14. Meng voor de saus de slagroom met de koffieroom, advocaat en basterdsuiker.
15. Klop dit mengsel lobbig.
16. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
17. Strooi ze over de clafoutis en presenteer de advocaatsaus erbij.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Paas recepten

Door: