Koekjes met pindakaashartjes
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 9Aantal personen
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade au bain-marie en vul 9 bonbonvormpjes voor de helft met de chocolade. Leg de bonbonvormpjes nu 10 minuten in de koelkast.
2. Haal na tien minuten de hartjes weer uit de koelkast en leg in het midden van ieder vormpje een hoopje pindakaas. Schenk hier vervolgens de rest van de gesmolten chocolade overheen (let op: deze hoef je niet nog een keer te verwarmen). Tik met de vorm voorzichtig op het aanrecht zodat alle lucht uit de chocolade verdwijnt. Laat de pindakaashartjes nu volledig opstijven in de koelkast.
3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de koekjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 180°C.
4. Klop de basterdsuiker met de roomboter romig. Voeg hierna de melk en de bloem toe en kneed het geheel tot een stevig koekdeeg. Wanneer je merkt dat het deeg te droog is kun je nog wat extra melk toevoegen.
5. Verdeel het koekdeeg in negen balletjes en vorm deze tot koekjes, groot genoeg zodat de hartjes er straks op passen. Druk met je duim een kuiltje in het midden.
6. Verdeel de duimkoekjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze vervolgens in het midden midden van de oven in 10 – 15 minuten goudbruin en gaar.
7. Duw zodra de koekjes uit de oven komen het kuiltje nog wat dieper in met de achterkant van een theelepel. Laat de koekjes nu volledig afkoelen.
8. Smelt nog een beetje extra chocolade wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld. Druppel een klein beetje chocolade in het midden van de koekjes. Haal de pindakaashartjes uit hun vorm en duw ze in de gesmolten chocolade.
9. Laat de gedruppelde chocolade volledig stollen en bewaar de koekjes luchtdicht buiten de koelkast op een koele plek.Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)Bron: Oh My Foodness

Door: ReceptenVandaag