chocospritsen
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zorg dat de oven vast voor verwarmd is op 180°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
2. Klop in een grote kom de boter met de poedersuiker romig met een mixer. Voeg de eidooiers en het vanille-extract er geleidelijk door tot het volledig is opgenomen.
3. Zeef de bloem boven het mengsel en roer met een lepel het geheel tot een glad beslag. Merk je dat het beslag te dik is, kun je wat melk toevoegen, doe dit beetje bij beetje, zodat het beslag niet te dun wordt.
4. Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit er koekjes mee. Je kunt gegolfde spritsen maken, ronde spritsen of zoals ik deed, dubbele spritsen.
5. Bak de spritsen in 12 minuten (grote voordeel van koekjes bakken, gaat vaak lekker snel) tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed afkoelen op een rooster voor je verder gaat.
6. Smelt de chocolade au-bain-marie met de boter en roer het glad. Doop de afgekoelde koekjes half in de gesmolten chocolade en laat het stollen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Oh My Foodness

Door: