Geitenkaas-notenkroketjes
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

  • -50 g andere noten, zoals amandel, walnoot, hazelnoot”¦..

Bereidingswijze

1. Rooster de noten op laag vuur totdat ze olie-achtig laagje achterlaten in de pan en ze een mooi kleurtje krijgen.
2. Fruit de gesnipperde ui in roomboter en blus af met een klein scheutje balsamico.
3. Maal de noten samen met de ui en de peterselie fijn in de keukenmachine en zet apart.
4. Maak een roux door de roomboter te smelten in een pan en daar de bloem bij te doen. Laat het eventjes pruttelen en voeg dan de melk toe. Het wordt nu een heel erg dikke roux en dat is ook de bedoeling. Haal van het vuur af.
5. Meng het notenmengsel met de roux en voeg dan ook de kaas toe. Laat dit mengsel even een half uurtje buiten de koelkast afkoelen.
Rol er 6 kroketjes van, maak ze niet te dik, want dat frituurt niet goed.
6. Laat de kroketjes nu ruim een half uur in de koelkast hard worden.
7. Zet een bord met losgeklopte ei klaar en een bordje bloem en paneermeel. Rol de kroketjes door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
Leg de kroketjes nog even een half uurtje in de koelkast.
8. Frituur de kroketjes enkele minuten op ongeveer 180 graden in olie of vet. Zorg dat ze een mooie bruine kleur hebben en dat ze van binnen helemaal warm zijn.
9. Eet de kroketjes met een lekkere jam of chutney van bijvoorbeeld rode vruchten. Miss Marmalade heeft veel lekkere soorten.
10. Na het frituren kun je de kroketjes in de vriezer bewaren en oppiepen in de oven.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Rozemarijn koken & foto

Door: ReceptenVandaag