Wortel-komijnsouffle
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Maak een roux door de boter op laag vuur in een pan te smelten en de bloem toe te voegen. Laat even pruttelen in de pan, maar laat het niet donker worden. Voeg nu de wortelrasp toe en roer het door de pan, zodat er nog wat vocht uit de rasp verdampt. Doe er de melk bij en roer goed tot een dikke saus.
2. Haal de pan dan direct van het vuur af en roer er de eierdooiers door en de kaas, de gemalen komijn, het snufje paprikapoeder en breng op smaak met wat zout en peper.
3. Klopt in een vetvrije kom het eiwit op tot er piekjes ontstaan. Meng het nu voorzichtig met het eidooier-kaasmengsel.
4. Bak op 180 graden in het midden van de oven en kijk na 30 minuten hoe het gaat. Doe tussendoor de oven niet open! Kijk door het raampje of de souffle’s van boven al mooi bruin zijn en laat ze desnoods nog even erin staan. Draai de oven uit en laat nog enkele minuten staan. Daarna direct serveren, want ze zakken nog iets in naarmate je ze langer uit de oven hebt.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Rozemarijn koken & foto

Door: ReceptenVandaag