Quatro chocolade maltesers verwennerij
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bekleed je vorm met bakpapier.
2. Maak de biscuit iets fijner en bedek hier de bodem mee.
3. Smelt au bain marie de pure chocolade. Wil je lekkere glimmende, stevige chocolade dat knakt en lekker snel hard wordt? Dan kun je de chocolade het beste temperen.
4. Bedek de biscuitjes met de pure chocolade en laat afkoelen eventueel in de koelkast.
5. Als de chocolade redelijk hard aan het worden is, en dat gaat met temperen sneller, wordt de pure laag bedekt met nougatine. Smelt ondertussen de melkchocolade en bedek hiermee de laag nougatine. Roer een klein beetje de chocolade door de nougatine. Dit zorgt ervoor dat de laag een geheel wordt en dat straks de lagen niet los gaat zitten. Laat deze laag opnieuw afkoelen.
6. Smelt de witte chocolade en bedek de melkchocolade laag hiermee. Als je meteen de maltesers in de witte laag doet, gaan ze "zwemmen" en heb je minder controle over het bevestigen. Handiger is dus om de witte laag even iets te laten stollen en op tijd toch nog de maltesers in de bovenlaag te duwen.
7. Eigenlijk ook een heel leuk chocoladetaartje van alleen maar chocolade. Deze kun je natuurlijk ook trakteren op en de plaats van bestemming in stukjes snijden.
8. Snij kleine of grote stukjes quatro chocolade maltesers bar, naar eigen inzicht.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)Bron: Carola bakt zouthoudertjes

Door: ReceptenVandaag