Cantuccini's
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 graden en hou je schraper paraat.
2. Neem een kom en meng hier de bloem, het bakpoeder, de soorten suiker, het zout en de raspen in door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, het sinaasappelsap, vanille aroma en amandel aroma toe en kneed tot het volledig gemengd is. Voeg tot slot de amandelen toe en kneed deze er evenredig doorheen.
3. Je gaat nu vijf lange rollen (een soort worsten) maken van het deeg, die je over de breedte van de bakplaat legt. Verdeel het deeg dus in vijven en maak als dat gaat een rolletje tussen je handen en rek deze verder uit op de bakplaat. Op de foto zie je mijn rollen (deels met ei besmeerd), het maakt niks uit dat ze niet glad zijn of niet overal even dik.
4. Klop nu het halve eitje los en besmeer de rollen hiermee. Zet ze voor 23 á 24 minuten in de oven tot ze een goudbruine kleur krijgen.
5. Wanneer je de rollen uit de oven haalt, moet je ze zo snel mogelijk snijden (warm!) en de temperatuur van de oven naar 130 graden verlagen. Wanneer je te lang wacht worden de rollen te hard en niet goed snijdbaar. Ze worden het mooist wanneer je ze een beetje schuin snijdt.
6. Beleg nu nog een bakplaat met bakpapier en verdeel de gesneden cantuccini's over twee bakplaten. Bak de bakplaten nu een voor een af binnen 15-20 minuten op 130 graden.
7. Laat de koekjes afkoelen en dip ze vervolgens in een glaas amaretto of in je koffie. Je kunt de koekjes heel lang bewaren in een afgesloten trommel, maar zo lang zullen ze het niet overleven.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)Bron: Zoet

Door: ReceptenVandaag