Mega chocokoeken
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Smelt de helft van de chocolade (225 gram dus) au bain-marie met de roomboter. Hiervoor zoek je een vuurvaste schaal die je op een pan kan zetten of er zelfs goed in kunt hangen (op de foto zie je dat mijn glazen schaal hele handige “oortjes” heeft om het aan op te hangen). Breng water aan de kook in je pan en zet de schaal erop of hang deze er in. Let er wel op dat de bodem van de schaal het water niet mag raken! Zo laat je de chocola en de roomboter rustig smelten. Roer door elkaar en laat een beetje afkoelen.
2. Mix eieren, suiker en vanille door elkaar tot alles goed is gemengd.
3. Voeg het chocolademengsel toe, klop door elkaar.
4. Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en roer dit in drie keer door de rest van het beslag.
5. Rasp de rest van de chocola, roer dit ook door het beslag.
6. Patience, my dears.. Laat je beslag even staan, zodat het warme chocolade-botermengsel nog wat verder afkoelt. Anders blijft je beslag te vloeibaar om mooie koekjes te vormen.
7. Verwarm intussen de oven voor op 170 graden.
8. Maak hoopjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes lopen nog uit, dus probeer er niet teveel op een plaat te krijgen. Ik heb ze zes om zes gebakken.
9. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven tien tot vijftien minuten. Het is vrij eenvoudig om te zien of ze gaar zijn: de bovenkant glanst en er ontstaan een soort scheuren in de bovenkant.
10. Normaals een beroep op jullie geduld: Laat de koekjes afkoelen. Door de enorme hoeveelheid chocola, die in een warme oven natuurlijk smelt, zijn de koekjes te zacht om direct normaal op te kunnen eten. Niet dat dat mij ervan heeft weerhouden het toch te doen. Maar als je ze even laat staan zijn ze toch beduidend lekkerder.
11. Enjoy! Tip: De volgende dag zijn ze nog net zo lekker.Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: Girlscene

Door: ReceptenVandaag