Chocolade mousse
Ster Ster Ster Ster (4.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Snijd de chocolade en boter in blokjes. Doe ze in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met kokend water. Laat zo de chocola en boter au bain marie smelten. Haal het dan van het vuur en laat de gesmolten chocola een beetje afkoelen.
2. In een andere kom klop je de slagroom op. Hij moet net niet helemaal stijf zijn, lobbig dus. In nog een andere kom mix je het ei, drank en honing tot deze heel licht geel en ook een beetje lobbig is.
3. Roer de gesmolten chocola door het eimengsel tot het goed is gemengd. Spatel er dan voorzichtig de slagroom doorheen. Niet te veel roeren, hoe verleidelijk het ook is. Je wilt niet te veel van de luchtigheid verliezen. Giet het dan in een schone kom, of kleine glaasjes als je individuele porties wilt hebben. Laat het tenminste 2 uur in de koelkast opstijven.Beoordeel het recept:

 (18 stemmen)Bron: Ervaringensite

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer