Speculoos plaatkoek
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °c (155 voor een hetelucht oven.)
2. Roer de boter en de speculoos met een mixer glad. Voeg de suikers toe en mix tot het een romig mengsel is, ongeveer 2 minuten.
3. Voeg de eidooiers en de vanille extract toe en mix deze er door.
4. Meng in een andere kom de bloem met het baksoda, kaneel en zout. Doe dit bij het boter/speculoos mengsel en meng het tot het een glad deeg is. Roer als laatste de gehakte chocolade er door.
5. Leg het deeg in de bakvorm en druk het plat zodat het gelijk over vorm is verdeeld.
6. Bak in de voorverwarmde oven voor 15-20 Ze zullen er nog een beetje zacht uit zien, maar ze garen nog wat na als je ze uit de oven haalt. Laat ze in de vorm afkoelen. Snijd de koek dan in stukken. Ik sneed het in 12 stukken, maar je mag natuurlijk zelf weten hoe groot je ze wilt hebben.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Ervaringensite

Door: ReceptenVandaag