Kaaskoekjes met walnoten
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten



Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op één of meerdere bakplaten.
2.Snij de koude boter in blokjes, rasp de parmezaanse kaas en rooster 80 gram van de walnoten in een droge pan en laat afkoelen.
3.Hak de 80 gram geroosterde walnoten fijn en hak de overige 40 gram walnoten grof.
4.Meng de bloem, een snuf cayennepeper en de boter in een kom en 'knijp' met je vingertoppen totdat er een kruimeldeeg ontstaat.
5.Meng de geraspte parmezaanse kaas door het bloemmengsel en voeg de 80 gram geroosterde & fijngehakte walnoten samen met één eetlepel koud water toe. Meng het geheel totdat er een samenhangend deeg ontstaat.
6.Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en vorm een deegbal.
7.Rol het deeg uit (eventueel tussen twee vellen bakpapier) tot een plak van ongeveer één centimeter dikte.
8.Steek, met een ronde uitsteekvorm (4 centimeter), ongeveer 30 rondjes uit het deeg en leg de koekjes op de bakplaten met bakpapier.
9.Druk op elk koekje een stukje (grof gehakte, ongeroosterde) walnoot. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
10.Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat. Eet smakelijk!



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Micook

Door: