Gevulde champignons
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. De champignons schoonmaken, de steeltjes verwijderen en deze fijnhakken.

2. Het spek ontdoen van zwoerd en vetrandjes en in zeer kleine dobbelsteentjes snijden. Bakken in olijfolie en laten drogen op keukenpapier.

3. Hetzelfde doen met het in kleine blokjes verdeelde brood (croûtons).

4. De ui fijnhakken en lichtjes fruiten. Vervolgens de versnipperde champignonsteeltjes en de geperste look toevoegen. Laten stoven tot al het vocht verdampt is en regelmatig roeren.

5. Het spek, de croûtons en de gehakte peterselie toevoegen en op smaak brengen met peper.

6. De champignonhoeden vullen met dit mengsel, in een vuurvaste schotel leggen die vooraf werd ingesmeerd met boter en knoflook.

7. In een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen en 25 minuten laten bakken.

8. Deze champignons worden opgediend als aperitiefhapje of als garnituur bij vleesgerechten.



Beoordeel het recept:

 (13 stemmen)



Bron: "De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem" op

Door: