Appelflappen
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten


  • Oventemperatuur
    Elektrische oven: 225 graden C
    Heteluchtoven: 210 graden C
    Gasoven: stand 5-6

Bereidingswijze

1 Haal de Roomboterbladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

2 Verwarm de oven voor.

3 Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.

4 Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.

5 Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appelstukjes.

6 Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.

7 Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er suiker over.

8 Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: