Boekweitkoek
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Oventemperatuur
    Elektrische oven: 175 graden C
    Heteluchtoven: 160 graden C
    Gasoven: stand 3

Bereidingswijze

1 Splits de eieren in eidooier en eiwit.

2 Klop in een vetvrije beslagkom de vier eiwitten met de kristalsuiker stijf.

3 Klop in een tweede beslagkom de vier eidooiers met de boter luchtig en meng het boekweitmeel en kruiden erdoor.

4 Schep het eiwit/suikermengsel voorzichtig door het boekweitmengsel.

5 Vul een ingevette springvorm met het beslag.

6 Bestrooi de bovenkant van het beslag met de muesli of cruesli.

7 Bak de boekweitkoek gaar en goudbruin.

8 Laat de boekweitkoek afkoelen.

9 Snijd de boekweitkoek in twee lagen en bestrijk de onderste laag met abrikozenjam en leg de bovenkant er weer bovenop.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: ReceptenVandaag