Russische appels
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

    voor 4 personen:

Bereidingswijze

1. Schil de ui en snipper die fijn. Doe de snippers in een kom.

2. Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn of snijd ze met de eiersnijder in blokjes. Doe de blokjes ei bij de snippers ui.

3. Laat de bietjes goed uitlekken. Snijd de augurk in plakjes en snipper deze fijn. Hak de bietjes. Doe de bietjes en de augurk in de kleine kom.

4. Snijd de ansjovis en de ham in kleine blokjes of reepjes. Voeg ze bij de inhoud van de kom en meng het geheel door elkaar.

5. Meng de mayonaise met de wodka en de zure room. Maak dit sausje pittig van smaak met zout, paprikapoeder en 1 theelepel mosterd.

6. Giet de saus over de inhoud van de kom. Schep de salade voorzichtig om en zet de kom een half uur in de koelkast.

7. Was intussen de appels en wrijf ze droog. Snijd de kapjes eraf en hol ze voorzichtig uit tot op 1,5 centimeter van de rand.

8. Besprenkel het vruchtvlees van de appelsaan de binnenzijde met citroensap. Zet ze ondersteboven weg op het grote bord.

9. Neem de klokhuizen en de pitjes uit het verwijderde vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel deze direct met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.

10. Roer de appelstukjes door de salade en maak deze op smaak af met eventueel nog zout en peper.

11. Vul de appels met de salade. Verdeel de slablaadjes over de bordjes en zet de gevulde appels hierop. Serveer de appels direct.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: