Penne met kip en olijven
Ster Ster Ster Ster (3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    400 g penne
    pecorino (geraspt)
    300 g kipfilet
    100 g olijven, zwarte (ontpit)
    100 g tomaten, zongedroogde
    1 blikje tomatenpuree
    8 el olijfolie
    bloem
    1 teentje knoflook
    marjolein
    peper
    zout

Bereidingswijze

1 Voorbereiding:
Snij de kipfilet in reepjes.

Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bewaar de olie!

Halveer de olijven.

Snipper de knoflook.

Rasp de pecorino (of andere kaas).

2
Kook de penne beetgaar in gezouten water.

3
Wentel de reepjes kipfilet door de bloem en bak ze 3 minuten in 4 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
Fruit het gesnipperde teentje knoflook in 4 el olijfolie. Doe er de zongedroogde tomaatjes, de kip, de olijven en 1 klein blikje tomatenpuree bij. Vul het blikje weer met water en schenk ook dat erbij, samen met 2 el tomatenolie.

5
Breng op smaak met peper, zout en verse marjolein. Laat goed doorwarmen.

6
Serveer met de saus en geraspte pecorino (of andere kaas).



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag