1 Voorbereiding:
Snij de kipfilet in reepjes.
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bewaar de olie!
Halveer de olijven.
Snipper de knoflook.
Rasp de pecorino (of andere kaas).
2
Kook de penne beetgaar in gezouten water.
3
Wentel de reepjes kipfilet door de bloem en bak ze 3 minuten in 4 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Fruit het gesnipperde teentje knoflook in 4 el olijfolie. Doe er de zongedroogde tomaatjes, de kip, de olijven en 1 klein blikje tomatenpuree bij. Vul het blikje weer met water en schenk ook dat erbij, samen met 2 el tomatenolie.
5
Breng op smaak met peper, zout en verse marjolein. Laat goed doorwarmen.
6
Serveer met de saus en geraspte pecorino (of andere kaas).
Beoordeel het recept:
Bron: Libelle Lekker
Door: ReceptenVandaag