Pasta Rio Mare alla Norma
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in dunne plakjes. Leg de tomaten in wat kokend water zodat ze makkelijk te pellen zijn. Verwijder de huid en hak ze in stukjes. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op. Verdeel de tonijn in mooie stukken.

Breng intussen ca. 3 liter water aan de kook in een ruime kookpan. Voeg wat zout toe, strooi de rigatoni erin en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rigatoni gaar in de tijd die op de verpakking is aangegeven.

Verhit een bodempje olijfolie in een ruime koekenpan en frituur de aubergines. Voeg naar smaak wat zout toe. Schep ze op een dubbel laagje keukenpapier om uit te lekken.

Verhit 2 eetlepels olie van de tonijn in een wok of hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout. Laat het een paar minuten bakken.

Stort de gare macaroni in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep de saus door de rigatoni en verwijder de knoflook. Voeg de gesnipperde basilicum en de uitgelekte tonijn toe en roer voorzichtig. Maak het compleet door de gefrituurde aubergines en de geraspte ricotta erover te strooien. Serveer meteen.

Ook lekker:
oeg een rode peper toe tijdens het fruiten van de knoflook in de olijfolie.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag