Pasta met broccolisaus
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Begin met een pan opzetten voor de pasta en de broccoli. Dit kan je in 2 aparte pannen doen of in 1 grote pan. Kook de broccoli ongeveer 10 minuten en de pasta volgens de bereidingen op het pak. Ondertussen snipper je een uitje, knoflook en snijd je eventueel de champignons als deze nog niet gesneden zijn. Halveer daarna ook de tomaatjes en giet een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het gesnipperde uitje, de knoflook en de champignons toe.

2. Als de ui en de champignons wat zachter zijn geworden voeg je de kookroom toe en laat je dit zachtjes opwarmen, voeg daarna ook het handje geraspte kaas toe en roer het door.

3. Laat dit ongeveer 3-5 minuten op een laag vuurtje staan. Ondertussen is de pasta en de broccoli klaar en giet je deze af. Stamp de broccoli fijn met een vork/pureestamper of een keukenmachine. Voeg de broccoli en de gehalveerde cherrytomaatjes toe aan het sausje. Eventueel kan je nu wat sambal/chilipoeder toevoegen om het iets pittiger te maken.

4. Laat dit nog even doorwarmen en schep het sausje over de spaghetti.



Beoordeel het recept:

 (29 stemmen)



Bron: Lekker en Simpel

Door: