Lasagna hapjes
Ster Ster Ster Ster Ster (4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 16Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Begin met het opzetten van een grote pan water voor de lasagnabladen. Ondertussen snipper je een uitje en snijd je de knoflook fijn en maak het gehakt aan met bijvoorbeeld wat gehaktkruiden.

2. Verwarm ook de oven alvast voor op 180 graden. Giet een scheut olijfolie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan.

3. Als het uitje glazig is geworden voeg je het gehakt toe. Deze bak je rul en daarna voeg je ook de tomatensaus, laat je dit lekker sudderen maar roer wel af en toe!

4. Als het water in de pan kookt, voeg je ongeveer de helft van de lasagnabladen toe aan het kokende water. Ik heb zelf verse lasagnabladen gebruikt en die moet je ongeveer 1-2 minuten laten koken zodat ze zacht zijn geworden. Als je lasagnabladen uit een pakje gebruikt zou kunnen dat deze misschien iets langer moeten koken. Ga zo door totdat je alle lasagnabladen hebt “voorgekookt”.

5. Spray de muffinvorm in met een bakspray of smeer hem in met olijfolie of boter zodat de lasagnabladen niet aan de vorm gaan kleven. Leg daarna snel de lasagnabladen in de muffinvorm, want het kan zijn dat ze anders aan elkaar plakken (als je ze op elkaar hebt gelegd na het koken). Ik heb bij de lasagnabladen er is een stukje afgesneden tot je ongeveer een vierkant over hebt en deze in de muffinvorm gedaan. Een heel lasagnablad was iets te groot.

5. Als je alle lasagnabladen erin hebt gedaan, schep je in alle lasagnabladen wat van tomaten-gehaktsaus. Ik heb ongeveer 1,5 lepel gedaan per vorm. Ga zo door totdat je alle vormpjes hebt gehad. Schep daarna per vorm ongeveer 1,5 theelepel ricotta er overheen.

6. Als laatste strooi je nog wat geraspte kaas over alle mini lasagna hapjes. Eventueel nog een beetje op smaak brengen met zout en peper en daarna kunnen de mini lasagna hapjes de oven in voor ongeveer 15 minuten.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Lekker en Simpel

Door: ReceptenVandaag