Carbonara met worst
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd met een scherp mes het vel van de worstjes in de lengte open en haal het vlees eruit. Rol het worstvlees met vochtige handen tot kleine balletjes ter grootte van een knikker en zet die zolang opzij.

2. Verhit een grote koekenpan en giet er een flinke scheut olijfolie in. Bak de balletjes worstvlees rondom goudbruin, doe de pancetta erbij en laat die een paar minuten meebakken, tot alles mooi goudbruin is. Breng tijdens het bakken een grote pan gezouten water aan de kook, doe de linguine erin en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Klop in een grote kom de eidooiers, de room, de helft van de Parmezaanse kaas, de citroenschil en de peterselie door elkaar. Laat de gekookte pasta uitlekken in een vergiet, bewaar een beetje kookvocht en hussel de pasta kort met het eimengsel. Doe de hete worstballetjes erbij en hussel nogmaals. De eierstruif gaart door de hitte van de pasta net genoeg om dik te worden zonder te stollen. De saus moet glad en zijdezacht zijn. Als de pasta niet smeuïg genoeg is, meng je er een paar lepels kookvocht door. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover, voeg zo nodig zout en peper toe, sprenkel er extra vierge olijfolie over en zet de pasta op tafel. Direct opeten!



Beoordeel het recept:

 (22 stemmen)



Bron: Jamie Oliver

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer