Pastasalade met radicchio en pesto
(1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Pureer de basilicumblaadjes met de pijnboompitten, 25 g van de Parmezaanse kaas, knoflook, citroen en olijfolie tot een grove pesto.

2. Snijd de plakjes pancetta in dunne reepjes en bak ze uit in een koekenpan op matig vuur. Snijd de radicchio in dunne reepjes.

3. Kook de ravioli volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in ruim kokend water met een snuf zout. Laat de ravioli uitlekken en spoel koud onder de kraan.

4. Schep de pesto in een kom om met de ravioli en radicchio en verdeel de sla over de borden. Garneer met takjes basilicum en pancettareepjes. Geef er de rest van de kaas bij.

TIP!
Pancetta is ongerookt, doorregen buikspek. Door het ‘aan de lucht te drogen’ krijgt het een unieke, iets zoete smaak. Het is te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels en goed gesorteerde supermarkten. Vervang het evt. door bakbacon.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Delicious magazine

Door: