Spaghetti calzone
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. (meestal zo'n 10 minuten) Doe 15 druppels olijfolie bij de spaghetti en snuf zout.
2. Laat de spaghetti goed uitlekken.
3. Snipper de ui en snij de champignons, paprika, knoflook teentje zo fijn mogelijk.
4. Braad nu het gehakt aan in een pan met wat olijfolie, zout en peper en voeg snel de ui, champignons, paprika en knoflook toe.
5. Doe de tomaten blokjes erbij, en breng het op smaak met chilipoeder, paprikapoeder en theelepel oregano.
6. Meng nu heel goed de spaghetti erdoor, eventueel wat extra olie om de spaghetti niet te laten plakken. Zet de pan apart.
7. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap met in het midden iets dikker deeg.
8. Schep het spaghetti mengsel in het midden van de spaghetti calzone in wording. Bestrooi de spaghetti met kaas en vouw met wat vochtige vingers het deeg goed dicht.
9. Smeer de bovenkant van het deeg in met wat ei geel, en strooi er wat gehakte peterselie op.
10. Doe het in een voor verwarmde oven van 190 graden zo'n 15 tot 20 minuten



Beoordeel het recept:

 (25 stemmen)



Bron: Simpelkoken

Door: