Entrecote met pasta en kruidenroomsaus
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de sjalotten. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Bestrooi de entrecotes met zout en peper, snijd de vetlaag een paar keer in als deze erg dik is (anders trekt het vlees krom bij bakken).
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de entrecotes afhankelijk van hun dikte in 1 tot 3 minuten per kant naar wens rood, rosé of doorbakken.
4. Houd het vlees in aluminiumfolie verpakt warm.
5. Bak de sjalotsnippers in het achtergebleven bakvet op laag vuur in 2-3 minuten zacht en glazig.
6. Schenk de wijn in de pan, breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
7. Kook intussen de pasta in ruim gezouten water in beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Roer de Philadelphia Kruiden en de tomatenblokjes door de wijn en verwarm de saus 1-2 minuten.
9. Snijd intussen de basilicumblaadjes in ragfijne reepjes.
10. Roer ze door de saus, breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af.
11. Serveer de entrecotes met de saus en pasta op voorverwarmde borden.



Beoordeel het recept:

 (15 stemmen)



Bron: Philadelphia

Door: