Viking Lasagna
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

    Voor de lasagne saus:

  • Voor de bechamelsaus:

Bereidingswijze

De lasagne saus:
1. In een koekenpan rul je het gehakt en bak je de ui, doe daar de gepelde tomaten bij en maak ze direct stuk zodat je een mooie saus krijgt.
2. Op smaak maken met zout en marjolein.

De bechamelsaus:
1. Smelt de boter in een pan en doe daar beetje bij beetje de melk en bloem bij, met een garde krijg je een mooie witte gebonden saus.

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. In een ovenschaal maak je nu een laagje met lasagne saus, gevolgt door parmezaansekaas en een beetje bechamel-saus. Dit doe je 4 of 5 keer, ligt eraan hoeveel je maakt en hoe hoog je ovenschaal is.
3. De laatste laag doe je alles contra, eerst bechamel dan lasagne saus en dan parmezaansekaas voor een mooi goudbruin kleurtje.
4. Ovenschaal zo'n 20 minuten a 30 minuten in de oven.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Simpelkoken

Door: