Pasta met tonijn van Jamie Oliver
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 20Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereidingen:
1. Rode ui pellen en fijn hakken
2. Zaadjes uit de rode peper verwijderen en de peper fijnhakken
3. Steeltjes van de basilicum afsnijden
4. Laat de tonijn uitlekken en maak van de moot kleine stukjes
5. Rasp de schil van de citroen en pers het sap
6. Rasp de Parmezaanse kaas

Bereiden:
1. Verhit de olijfolie in de pan en bak de uitjes, Spaanse peper en de kaneel 5 min. op matig vuur tot de uitjes glazig zijn.
2. Voeg de tomaten en de tonijn toe met een flinke snuf zout. Zet het vuur hoog. Druk de tomaten plat met een lepel.
3. Breng het mengsel aan de kook en houdt het hierna 20 minuten tegen de kook aan. Voeg naar smaak nog vers gemalen peper en zout toe.
4. Kook nu de pasta in ruim water met zout volgend de aanwijzing op de verpakking (al dente).Bewaar wat van het kookvocht.
5. Voeg de pasta samen met de grof gesnipperde basilicum blaadjes, de citroen schil en het sap, de Parmezaanse kaas en een scheutje olie toe aan de tomaten-tonijn saus.
6. Roer alles goed door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
7. Serveer de pasta direct.

TIPS!
- Een bakje verse basilicum is wat weinig, koop een plant of gebruik 2 bakjes basilicum.
- Ook lekker met verse koriander
- Ik vond de kaneel smaak erg lekker en mocht naar mijn idee nog wel wat meer naar voren komen, een volgende keer zou ik voor 1,5 theelepel kaneel gaan.
- Zowel koud als warm te serveren, beiden erg lekker !



Beoordeel het recept:

 (184 stemmen)



Bron: Kvz kookblog

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer