Pastarol met pompoen en geitenkaas
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 45 - Tijd
  • 18Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
2. Doe de olijfolie in een bakblik, doe er de blokjes pompoen in en bestrooi met 1 theelepel zout en wat peper en schep om.
3. Rooster de blokjes in 30 min. in de oven gaar.
4. Bak ondertussen in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur in 25 gram boter de uien en de knoflook 10-13 min., zodat ze langzaam goudbruin kleuren en karamelliseren.
5. Haal de pompoen uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
6. Voeg dan de uien, knoflook, geitenkaas, pecannoten en dille toe.
7. Meng alles goed door elkaar.
8. Vorm van de pastavellen op een schone theedoek een rechthoek, waarvan de breedte iets kleiner is dan je wijdste pan en bestrijk de randen, die elkaar ½ cm moeten overlappen, met wat losgklopt ei.
9. Druk de randen licht aan, zodat ze vast zitten.
10. Verdeel het pompoenmengsel gelijkmatig en dun over de pasta, maar houdt bij de buitenste randen 1 cm vrij.
11. Rol de rol op met behulp van de theedoek zoals je sushi oprolt, maar niet al te strak. Druk de zijkanten dicht.
12. Rol de pastarol strak in de theedoek en bind de uiteinden goed strak dicht met keukentouw.
13. Breng in je wijdste pan een flinke laag water, zodat de theedoek-pastarol straks onder water ligt, aan de kook en voeg 1 eetlepel zout toe.
14. Leg de theedoek-pastarol voorzichtig in het water en laat 20 min. zachtjes koken.
15. Verwarm 5 min. voor het einde van de kooktijd de rest van de boter in een steelpan, laat licht kleuren en leg de salieblaadjes erin.
16. Bak ze in 1 min. krokant.
17. Verwijder de theedoek.
18. Snijd de rol in dikke plakken, de lelijke buitenkantjes gebruik je niet, en serveer met de salieboter.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door: