Thaise zalmpakketjes met noedels en paksoi
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
2. Spoel de bananenbladeren af en leg ze in een bak met kokend water. Dat maakt ze extra soepel en goed vouwbaar.
3. Bestrooi intussen de zalmfilets met zout en peper.
4. Laat de bananenbladeren goed uitlekken en dep droog.
5. Leg de paprika in het midden van de bladeren en leg er de zalmfilet op.
6. Verdeel de helft van de peperringen, 2 tenen knoflook en helft van de lente-ui over de zalm en dek af met de limoenplakjes.
7. Besprenkel met 6 el sojasaus.
8. Vouw de bladeren dicht en steek vast met een prikker.
9. Schuif de zalmpakketjes 13-15 min. in de voorverwarmde oven tot de zalm rose of net gaar is.
10. Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen.
11. Verhit in een wok de olie en roerbak de paksoi, rest van de rode peper, knoflook en lente-ui in 4 min. knapperig gaar.
12. Breng op smaak met sojasaus.
13. Schep op het laatst de noedels door de paksoi en warm kort mee.
14. Verdeel de paksoinoedels over 4 borden en leg er de zalmpakketjes bij.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door: ReceptenVandaag