27,798
250 minuten
onbekende koks

Lasagne al forno

Bereidings tijd: 250 minuten

Aantal: 4

Ingredienten

– 500 g mager rundergehakt
– 500 g kalfsgehakt
– 1 blik (400 g) tomatenblokjes
– 1 pot (500 g) passata
– 250 ml melk
– 250 ml witte wijn
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 wortel, gesnipperd
– 2 stengels bleekselderij, gesnipperd
– 100 g dikke plakken pancetta, in blokjes
– verse pastavellen
– bechamelsaus
– 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

bereidingswijze

* Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur.

* Voeg de uiensnippers toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.

* Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ze 2 minuten mee. Zet het vuur hoog, voeg de pancetta toe en bak deze 1 minuut.

* Voeg het gehakt toe en laat het vast bakken. Schenk de melk erbij en roer flink tot alle vocht verdampt.

* Voeg de wijn, tomaten en passata toe en zet het vuur heel laag.

* Schenk 500 ml water erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus op een heel zacht vuur 2-3 uur koken en voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Zet het apart tot verder gebruik.

* Verwarm de oven op 180 °C.

* Snijd de verse pasta in stukken die op de bodem van een ovenschaal van ca. 26 x 20 cm passen. Begin met een laag pasta, dan een laag vleessaus en een laag bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met bechamelsaus.

* Strooi er Parmezaanse kaas over.

* Bak de lasagne 40-45 minuten, tot het gerecht door en door heet en goudbruin is.

Waardering

(58 beoordelingen)