* Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur.
* Voeg de uiensnippers toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
* Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ze 2 minuten mee. Zet het vuur hoog, voeg de pancetta toe en bak deze 1 minuut.
* Voeg het gehakt toe en laat het vast bakken. Schenk de melk erbij en roer flink tot alle vocht verdampt.
* Voeg de wijn, tomaten en passata toe en zet het vuur heel laag.
* Schenk 500 ml water erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus op een heel zacht vuur 2-3 uur koken en voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Zet het apart tot verder gebruik.
* Verwarm de oven op 180 °C.
* Snijd de verse pasta in stukken die op de bodem van een ovenschaal van ca. 26 x 20 cm passen. Begin met een laag pasta, dan een laag vleessaus en een laag bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met bechamelsaus.
* Strooi er Parmezaanse kaas over.
* Bak de lasagne 40-45 minuten, tot het gerecht door en door heet en goudbruin is.
Beoordeel het recept:
Bron: dit lasagne recept i
Door: ReceptenVandaag