Zalmravioli van sterretjes
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor de vulling:

  • Voor het deeg:

  • Voor de saus:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen met de schil er nog om, ontdoe ze vervolgens van hun schil en pureer ze.
2. Bak de fijngesneden uitjes kort in de boter en voeg het mengsel toe aan de aardappelen.
3. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden zalm toe en naar smaak (zee)zout.
4. Proef het mengsel en laat het staan.
5. Kneed alle ingrediënten voor het deeg samen tot een glad deeg, rol het in een theedoek of huishoudfolie en laat het (in de koelkast, of in elk geval op een koele plek) 15 minuten rusten.
6. Smelt voor de saus de boter en laat het een beetje bruin worden (nutty) en voeg vervolgens gestampte rode peperkorrels en fijngehakte dille toe. Hou de saus warm.
7. Maak vervolgens platte stroken (linten) van je pastadeeg. Als je een pastamachine gebruikt, begin met twee keer ‘lameren’ op de dikste maat en doe vervolgens hetzelfde voor de volgende twee kleinere maten.
8. Verdeel wat bloem over je werkblad (zodat de pasta niet blijft plakken). Pak een lint pastadeeg, plaats op goede afstand (check met je uitdrukvorm hoe ver van elkaar handig is) theelepeltjes vulling op het deeg. Verdeel er een ander lint deeg overheen.
9. Druk goed langs de randjes van de vulling en snijd de ravioli’s uit met je uitdrukvorm.
10. Kook de ravioli vervolgens in ruim, gezouten water (afhankelijk van hoe dik je deeg is maar een paar minuten).
11. Verdeel ze over een kommetje of bord, giet de saus er overheen en verdeel er eventueel nog wat verse dille over.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Christmaholic

Door: