1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
3. Giet af en doe terug in de pan.
4. Roer er de blokjes chorizo, knoflook, zongedroogde tomaten en een beetje olijfolie door.
5. Maak de bechamelsaus.
6. Smelt hiervoor de boter in een sauspannetje op laag vuur.
7. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa.
8. Blijf roeren tot de massa een beetje korrelig wordt.
9. Roer er rustig de melk door met een garde tegen de klontjes.
10. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
11. Blijf rustig roeren tot de saus dik en glad is. (dit duurt wel een minuut of tien)
12. Roer er op het laatste moment de nootmuskaat, de helft van de kaas, peper en zout door.
13. Kieper de pasta in een ovenschaal en giet de bechamelsaus erover.
14. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak 20 minuten in de oven tot de schotel mooi goudbruin is.
15. Bestrooi met verse basilicumblaadjes en serveer met een frisse salade.
Beoordeel het recept:
Bron: Culy
Door: ReceptenVandaag