Ravioli met spinazie-citroenricotta
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de De Ceccobloem en de gewone pastabloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden.
2. Doe hierin de olijfolie, de eieren en eierdooiers.
3. Vermeng langzaam van binnen naar buiten uit de vloeibare ingrediënten met de bloem.
4. Kneed het uiteindelijk tot een samenhangend deeg.
5. Wikkel de deegbal in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
6. Breng voor de vulling een pan water met zout aan de kook en voeg de spinazie toe.
7. Kook deze 1 minuut en hak het dan grof en druk het overtollige vocht eruit.
8. Meng in een kom de gehalte spinazie met de ricotta, citroenrasp en 1 eetlepel gehakte tijmblaadjes.
9. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm en steek met een steker rondjes uit het deeg.
10. Schep een beetje vulling in het midden van het rondje en vouw het deeg als een half maantje dicht.
11. Verhit de roomboter in een pan en voeg de oregano- en salieblaadjes toe.
12. Bak deze in enkele minuten goudbruin en krokant.
13. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
14. Kook de pasta in delen in ongeveer 3 minuten gaar.
15. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de boter met kruidenblaadjes erover. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Iris

Door: