Spoel de kokkels onder koud, stromend water schoon. Gooi kokkels met kapotte schelp weg en controleer of alle kokkels gesloten zijn. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.
bereiden
Kook de spaghetti: breng 5 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 5 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de spaghetti erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Kook de pasta al dente en giet hem af in een vergiet. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of pan met diepe bodem, samen met de knoflook en de peperoncino. Voeg de kokkels toe, leg een deksel op de pan en verwarm de kokkels tot ze zich openen. Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien. Schep de knoflook en de peperoncino uit de pan. Haal de helft van de kokkels uit hun schelp; neem hiervoor de kleinere exemplaren. Doe de spaghetti samen met de peterselie in de pan met de kokkels en olijfolie. Voeg zout naar smaak toe en schep goed om, zodat alle spaghetti met een laagje saus bedekt is.
Beoordeel het recept:
Bron: kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico
Door: ReceptenVandaag