Bereidings tijd: 20 min
Aantal: 4
Ingredienten
– 2 el olijfolie
– 1 ui, grof gesnipperd
– 1 blikje tomatenpuree (70 g)
– 1 bakje gerookte zalmblokjes (100 g)
– 2 x 400 g (verpakking a 500 g) broccoli
– 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)
– 300 g macaroni grande (zak 500 g, puur&eerlijk biologisch)
bereidingswijze
Bereiden
Stap 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, snijd de steel in blokjes en kook de groente in 8 min. beetgaar. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stap 2. Fruit de uisnippers in de olie goudbruin, voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Roer de zuivelspread en ca. 150 ml kookwater van de pasta erbij en breng het al roerend aan de kook. Voeg de zalmblokjes toe en verwarm het nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Stap 3. Meng de macaroni met de broccoli en verdeel over 4 borden. Schep de zalmsaus erop.