Bereiden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven. Voeg 1 el olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken. Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur. Let op dat de knoflook niet verkleurt. Wordt deze toch bruin, draai dan het vuur laag. Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap. Voeg de makreel, de peterselie en de tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over 4 diepe borden. Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.
Beoordeel het recept:
Bron: AH Recepten Allerhande 01 2010
Door: ReceptenVandaag