Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka
Ster Ster Ster (3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    400 g spaghetti
    1 blik tomatenblokjes (400 g)
    200 g spekreepjes
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
    125 ml creme fraîche
    2 eetlepels wodka (slijter)


    Materialen

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pureer de tomatenblokjes met vocht met een staafmixer of in een keukenmachine. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de helft van het spekvet uit de pan. Haal de pan van het vuur en schep de knoflook, gepureerde tomaten en chilipeper door het overgebleven spekvet. Zet de pan weer op het vuur. Laat de saus op middelhoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer de creme fraîche en de wodka door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af, schep 'm door de saus, verdeel 'm over vier borden en strooi de spekreepjes erover. Ook lekker met een rucolasalade.



Beoordeel het recept:

 (33 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: ReceptenVandaag