Jamie Oliver: Farfalle Carbonara met Erwten
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan met zout water aan de kook en kook vervolgens de farfalle volgens de instructies van de verpakking.
2. Klop het ei tegelijk met de slagroom en wat zout en peper tot de slagroom stijf is.
3. Bak de pancheta of spek in een koekenpan tot deze goudbruin en knapperig is.
4. Voeg de laatste 1,5 minuut de erwten toe aan de farfalle en laat deze kort meegaren.
5. Giet vervolgens de farfalle en erwten af met behulp van een vergiet en voeg deze toe aan de pancheta of spek. Gebruik een verwarmde schaal als pan niet groot genoeg is.
6. Voeg terwijl de pasta nog warm is de opgeklopte mix van ei en slagroom toe
7. De warmte van de pasta zal er voor zorgen dat de saus fris en smeuïg wordt.
8. Voeg vervolgens naar smaak wat zout en peper toe en strooi de parmezaanse kaas samen met de overgebleven muntblaadjes over het geheel.



Beoordeel het recept:

 (34 stemmen)



Bron: Jamie Oliver (foto © David Loftus)

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer