Jamie Oliver: tomaat macaroni en kaas
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PastaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

2. Breng een grote pan met zout water aan de kook en kook vervolgens de macaroni volgens de instructies van de verpakking.

3. Verkruimel het brood en zet het schaaltje broodkruimels apart.

4. Was de tomaten en doe deze samen met het teentje knoflook, de zongedroogde tomaten, basilicum, ansjovis en wat zout en peper in de blender en mix het gedurende 30 seconden.

5. Voeg vervolgens 2 handen geraspte parmezaanse kaas, de zure room, rode wijnazijn en nootmuskaat toe. Mix het geheel tot een smeuïge saus.

6. Giet de macaroni af met behulp van een vergiet en voeg daarna de smeuïge kaassaus toe.

7. Voeg een paar eetlepels water toe om het geheel goed te laten mengen.

8. Doe vervolgens de macaroni met kaassaus in een ovenschaal en verdeel hierover de mozzarella.

9. Sprenkel de overgebleven parmezaanse kaas, basilicum en broodkruimels over de schaal en giet hierover een flink aantal scheuten olijfolie.

10. Zet de ovenschaal gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.



Beoordeel het recept:

 (34 stemmen)



Bron: Jamie Oliver (foto © David Loftus)

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer