Bereidings tijd: tussen 30 min en 1 uur
Aantal: 4
Ingredienten
– zout
– 2 el olijfolie
– 1 chilipeper, rode
– peper, uit de molen
– 4 sneetjes parmaham
– 2 teentjes knoflook
– 200 ml groentebouillon
– 60 g parmezaan (geraspt)
– 1 bosje broccoli (klein)
– 400 g orecchiette (of andere pasta)
bereidingswijze
1
Pel en snipper de knoflook. Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes, snij het in reepjes. Spoel de broccoli en snij ze in stukken. Snij of scheur de ham in stukjes.
2
Kook de pasta beetgaar.
3
Fruit de knoflook en chilipeper even in olie. Doe er de ham en de broccoli bij en roerbak enkele minuten. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat nog 5 minuten garen.
4
Meng de groenten met de pasta. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Serveer de pasta met de parmezaan apart erbij.