1. Breng een pan met 2,5 liter water, 1 eetlepel zout en 1/2 eetlepel olie aan de kook.
2. Verhit in de koekepan 1 eetlepel olie en bak hierin de ham knapperig.
3. Doe de spaghetti, liefst zonder te breken, in de pan. Breng de inhoud al roerend aan de kook. Temper de warmtebron en kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten bijtgaar (zie ook de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
4. Klop de eierdooiers met de room los. Roer er de kaas door en voeg naar smaak vers gemalen peper toe.
5. Controleer of de spaghetti gaar is, maar wel stevig. Giet deze af en keer de spaghetti nog enkele malen met de vork, zodat deze kan droogstomen.
6. Doe 1/2 eetlepel olie in de pan en voeg hieraan de spaghetti en de ham toe. Verhit de inhoud van de pan opnieuw.
7. Temper de warmtebron en roer het mengsel van eierdooiers, room en kaas door de inhoud van de pan. Blijf roeren tot de eierdooiers zijn gestold en het kaasmengsel begint te binden.
8. Voeg de majoraan en naar smaak nog zout en peper toe.
9. Serveer de spaghetti alla carbonara meteen.
Beoordeel het recept:
Bron: recepten.co
Door: ReceptenVandaag