Pizza Calzone
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem in de kom of op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden.

2. Los de gist op met 3 eetlepels lauwwarm water en giet de gistoplossing met een half kopje lauwwarm water in het kuiltje.

3. Meng de bloem beetje bij beetje door de vloeistof. Werk steeds vanaf het midden naar buiten. Kneed het deeg tot het zeer elastisch en soepel is. Kneed er 1 eetlepel olijfolie en 1/2 theelepel zout door.

4. Laat dat in de kom die afgedekt is met de vochtige doek op een warme en tochtvrije plaats rijzen.

5. Bestuif een deel van het werkvlak dun met bloem. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die uit tot 4 zeer dunne lapjes met een middellijn van 15 centimeter.

6. Verwarm de oven voor.

7. Snijd de ham wat kleiner en vermeng die in de kom met de zachte kaas, de tomatenpuree, de ui, het basilicum en de oregano. Voeg aan het mengsel naar smaak peper, zout en worcestersaus toe.

8. Maak langs de rand van elk deeglapje een strook van 1 centimeter breedte met wat water enigszins vochtig.

9. Verdeel het mengsel in 4 porties en leg die op een helft van de deeglapjes.

10. Strooi op elke vulling van de deeglapjes een lepel geraspte kaas en wat peterselie. Druppel daar wat olie op.

11. Klap de lapjes over de vulling dichten druk de randen van de gevulde halve maantjes stevig aan. Snijd desgewenst, om een aardig effect te bereiken, driehoekjes deeg uit de rand van de lapjes.

12. Bestrijk het deeg en de bakplaat dun met olie en leg de deegplakjes met het pannekoeksmes op enige afstand van elkaar op de bakplaat.

13. Schuif die in het midden van de oven. Laat het gebak gaar en mooi van kleur worden en serveer het zo warm mogelijk.Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag