Margherita
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    Voor de pizzadeeg:


  • Tomatensaus:

  • Topping:

Bereidingswijze

Maak in een kom een heuveltje van de bloem en graaf een kuiltje in het midden. Doe in het kuiltje de gist, het snufje zout, de theelepel olijfolie en het lauwe water.

Kneed alles flink, tot je een mooie elastische deeg hebt. Maak vervolgens een bal van de deeg.

Laat het 1 á  2 uur rijzen in een kom met daarover een schone, ietwat vochtige theekdoek. (Tot de deegbal een stuk groter word)

Maak tijdens het rijzen van het deeg een smakelijke pizza basis saus met het blikje tomatenblokjes, oregano, knoflook en zout. Snipper de knoflook fijn, en meng deze ingrediënten. Laat dit eventjes intrekken in de koelkast.

Na 1 a 2 uur rijzen van het deeg nog een keer flink kneden. En rol het dan uit tot een mooie ronde pizza bodem.

Beleg de pizza met een niet al te dikke laag tomatensaus. Bestrooi het dan heel dun met Parmezaanse kaas.

Verdeel hierop de plakjes mozzarella samen met de plakjes tomaat, en af en toe een blaadje basilicum.

Als de pizza klaar is, doe dan nog een beetje Parmezaanse kaas erop.

Bak de pizza af, ongeveer 20 minuten op 220 graden.



Beoordeel het recept:

 (45 stemmen)



Bron: Simpel Koken

Door: