6,326
1 uur
onbekende koks

Rode ui en geitenkaas

Bereidings tijd: 1 uur

Aantal: 1 tot 2

Ingredienten

– 150 ml water, op lichaamstemperatuur
– 250 g bloem, van harde tarwe
– 3 middelgrote rode uien, in dunne ringen
– 15 g verse gist, verkruimeld
– 5 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel verse tijm, grofgehakt
– 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
– 1 theelepel fijne kristalsuiker
– 2 teentjes knoflook, geperst

bereidingswijze

Meng de bloem en een ½ theelepel fijn zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer de gist glad met 1 eetlepel van het water en schenk dit samen met 2 eetlepels olijfolie en het resterende water in het kuiltje.

Meng alles tot het deeg van de rand loslaat. Kneed daarna het deeg in 5 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak glad. Leg het in een licht met olie ingevette kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

Verhit voor het beleg 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui-ringen in 15 minuten zodat ze zacht en glazig zijn. Roer dan de suiker en knoflook erdoor. Bak alles nog 5 minuten tot de ui begint te karamelliseren en roer de tijm erdoor. Laat het eventjes afkoelen.

Pak het deeg en kneed het in 5 minuten op een licht met bloem bestoven werkvlak glad en elastisch. Rol het uit tot een ronde lap van circa 30 cm doorsnede. Verdeel gelijkmatig de uien erover en laat rondom een smal randje vrij. Strooi de geitenkaas erover en voeg peper en zout naar smaak toe.

Dek de pizza luchtig af en laat deze 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pizza 12-15 minuten tot het deeg goudbruin is. Laat de pizza op een metalen rooster enigszins afkoelen en serveer hem heet.

Waardering

(17 beoordelingen)