Pizzadeeg
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Meng de droge gist met 3 el lauw water + suiker in een kommetje. Dek het kommetje af met vershoudfolie en laat 5 min rusten. De gist wordt schuimig en zal zeker 3 keer in volume toenemen.
Vermeng het zout goed met de bloem.
Neem een grote ronde kom en doe daar de bloem in met in het midden een kuiltje. Giet daarin de opgeloste gist + olijfolie + beetje water. Kneed vanuit het midden naar de rand van de kom toe. Af en toe water bijgieten totdat het deeg wat aan elkaar begint te plakken.
Start het kruimelige deeg op een met bloem bestrooide werkblad en kneed nog zeker 15 min tot het deeg soepel aanvoelt. Als na 10 min kneden het deeg nog plakkerig is, strooi er wat bloem over en kneed verder.
Maak een bol van het deeg en doe die terug in de grote ronde kom. Dek af met huishoudfolie en zet het pizzadeeg op een warme, vochtige, tochtvrije plaats. Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is. (ong 1 uur).
Kneed het deeg een tweede maal en rol deze uit tot een lap ter grootte van de balkplaat die je gaat gebruiken.
De pizzabodem is klaar om gegarneerd te worden.



Beoordeel het recept:

 (17 stemmen)



Door: