Pizzahapjes met pancetta
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit en leg de deeglap op het bakpapier uit de verpakking op een bakplaat. Vouw de randen om tot een opstaand randje. Prik er met een vork her en der wat gaatjes in. Bak het bladerdeeg 10 minuten voor, tot het lichtbruin en wat gerezen is.

Roer intussen in een kom 1 eetlepel Philadelphia Naturel Light door de pesto. Halveer de kerstomaten en scheur de pancetta in stukjes.

Haal de voorgebakken deegbodem uit de oven. Smeer de rest van de Philadelphia Naturel Light erover uit. Beleg de ‘pizza’ met de tomaatjes en pancetta. Maal er royaal peper over.

Schuif de bakplaat weer de oven in en bak het bladerdeeg in 15-20 minuten verder gaar, goudbruin en krokant. Snijd de deegbodem in 12 vierkantjes van gelijk formaat. Bestrooi de hapjes met gescheurde rucolablaadjes en druppel de pestosaus erover.

TIP!
Je kunt ook plakjes diepvries bladerdeeg prima gebruiken. Druk er 6 aan elkaar tot een lange deeglap van 2 x 3 plakjes. Snijd de plaatpizza na het bakken in 3 x 6 stukjes.



Beoordeel het recept:

 (22 stemmen)



Bron: Philadelphia

Door: