Portobellopizza
(2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • PizzaHoofdgroep
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220˚C. Bedek een grote bakplaat met vetvrijpapier.
2. Roer in een kleine kom de olijven en de fijngehakte knoflook door elkaar en zet deze apart.
3. Preparatie van de Portobellokorst:
− Met een vochtige doek voorzichtig aarde en vuil van de paddestoelen verwijderen
− Ontdoe de paddestoelen van hun steel
− Met de zijkant van een lepel voorzichtig de binnenkant van de hoed afschrapen
− Wrijf de binnenkant van de Portobellopaddestoel met de mix van olijfolie en knoflook
− Leg de paddestoelhoeden op de bakplaat met de ronde kant naar beneden
4. bestrijk iedere paddestoel met 2 eetlepels tomatenketchup en sprenkel daar de mozzarella overheen en breng op smaak met wat versgemalen peper. Voeg de paprikareepjes, de gesnipperde uien en de broccoliroosjes toe, alsmede de fijngehakte Italiaanse kruiden.
5. Plaats de bakplaat in de oven en bak de Portobellopizza in 3 tot 5 minuten gaar, of totdat de kaas is gesmolten en licht verkleurd is.
6. De vulling van de pizza kan naar smaak worden aangepast. Denk hierbij aan extra kaas, artichokharten, kerstomaatjes en maiskorrels. Voor de vleesliefhebbers kunnen er natuurlijk ook plakjes salami en hamblokjes aan worden toegevoegd.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Vegetarische recept

Door: